Novinky

16.03.2021 ASTRA, CVČ aktivovala platbu kartou online

Vážení klienti ASTRY, CVČ máme pro vás žhavou novinku od 10. 3. jsme zprovoznili platební bránu a tak můžete pohodlně kroužky, tábory, akce platit online kartou.

11.03.2021 Astra na YouTube

Živé vysílání, pohádky pro děti, kytarové večery... vše je v plném proudu. Sledujte na www.youtube.com kanál ASTRAFREN a nic vám neunikne.

16.01.2021 LETNÍ TÁBORY 2021

Přihlašování na letní tábory s Astrou bude spuštěno online na těchto webových stránkách v PONDĚLÍ 1. února 2021 od 20:00. Letos pro vás připravujeme 9 příměstských a 7 pobytových táborů. Již nyní si je můžete prohlédnout a vybírat.

11.01.2021 prezenční činnost kroužků pozastavena

ASTRA, CVČ oznamuje, že vzhledem k epidemiologické situace je veškerá prezenční činnost kroužků pozastavena Děkujeme za pochopení

20.12.2020 Vánoční prázdniny

Od 19.12. 2020 do 3.1. 2021 máme vánoční prázdniny, kroužky ani jiná činnost Astry neprobíhá.

Netradiční jarní prázdniny Vládce živlů – vyhodnocení

23.03.2021 V termínu od 5. do 14. března 2021 u nás probíhaly jarní prázdniny s názvem Vládce živlů. Tyto prázdniny byly svou náplní a organizací velmi netradiční. Děti nechodily do Astry, ale měli šanci plnit úkoly, které byly nachystány po Frenštátě a blízkém okolí. 

Byly nachystány celkem 4 speciální úkoly, kterými mohli účastníci ovládnout 4 přírodní živly ... oheň ... vodu ... zemi ... vzduch

Těchto úkolů se zúčastnilo přes 80 soutěžících. 
Překonali jsme také rekordy ve věkové hranici. Nejmladším účastníkem byl bojovník, který ještě nemá ani jeden rok a nejstarší účastnicí byla tábornice tělem i duší ve věku 46 let. 

Přírodní živly byly nepředvídatelné a zákeřné, ale přesto se podařilo je ovládnout.  Ti nejlepší bojovníci byli ohodnoceni titulem Vládce živlu a živly si zcela podmanili a zkrotili je. 

Oheň ovládla Kača Dobiášová
Vodu si podmanil František Eliáš 
Zemi zklidnila Ella Svobodová
Vzduchem se nechal unášet Ondra Pícha

Mimo tyto speciální úkoly na našem Facebooku a Instagramu probíhaly veřejné výzvy pro každého, kdo nás sleduje. Tyto výzvy měly dětem přinést inspiraci k naplnění volného času a dostávali jsme opravdu krásné odpovědi.

V těchto úkolech jsme se rozhodli ocenit nejúspěšnější soutěžící, kteří splnili naprosto všechny výzvy a to jsou sourozenci Klárka a Luky Zrubkovi. 

A mimo to jsme si řekli, že je hrozná škoda úkoly ukončovat jen proto, že skončily prázdniny. Rozhodli jsme se je tedy pro vás pro všechny zprostředkovat na našich stránkách a doufáme, že tyto krásné a netradiční úkoly budou přinášet radost dál. 

Ještě jednou moc gratulujeme vítězům a děkujeme všem za vaši přízeň a podporu

Přokládáme zde bodovou tabulku všech účastníků vyhodnocení.pdf 

Za tým Astry, CVČ
Karolína Mikesková

Jarní výzvy 2021

1. výzva...  Velikonoční zátiší
Vyběhněte ven, nasbírejte větvičky kočiček, zlatého deště, sněženky a další jarní rostliny a květy. Doma z nasbíraných rostlin poskládejte pěknou kytici a přidejte namalovaná vajíčka nebo jiné jarní - velikonoční ozdoby, aby vzniklo barevné zátiší. Klidně použijte ručně vyrobené nebo koupené dekorace, vše se počítá.






 
2. výzva… Malování do hlíny
Jdeme takhle na procházku, ale procházení v lese nám nestačí? Máme chuť v lese po sobě něco nechat a pustit uzdu své fantazii. Pojďte tedy něco namalovat do hlíny. Potřebujete jen les a klacík. Pak už nechme vítr a déšť konat svou práci a přírodu zase uklidit.
Jeník ve videu namaloval motýla. Co namaluješ ty?

https://www.youtube.com/watch?v=NJV-6vUp2vE






 
..... 3. výzva ..... Lovci beze zbraní
Jedinou zbraň, kterou můžeš používat, jsou tvé oči, dalekohled, lupa, fotoaparát.
Vyjdi ven, jdi do přírody a snaž se ulovit (vyfotit), co nejvíce živočichů ve tvém okolí.
„Prozkoumej stromy, tůně, keře
a sleduj pohyb volné zvěře.
Podívej se na nebe a vyfoť vrabce, kosy, sýkorky.
Pohlední na suchou zem a spatři třeba veverky.
Projdi kolem vodní hladiny a pohlédni do bažiny.
Vše živé, co potkáš, vyfoť a kilometry přitom nachoď.
Staň se lovcem beze zbraní, zachyť srnce se svou paní.“






 
4. výzva… Vyluštíš tajenku?
Na tomto odkaze se nacházejí tři rébusy... tři tajenky... jedno slovní spojení...
Vyluštěním jednotlivých rébusů získáte tři tajenky, které vám pomohou přijít na výsledné slovní spojení.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gdsVRSnfWz5Gkuf_J905jcUAyHKqcEYlbj5S2Pu0ej8/edit?usp=sharing
 
5. výzva… Vytvoř & hrej svou vlastní hru!
Napadlo tě někdy vytvořit si úplně novou stolní hru podle svých představ? Vezmi papír a tužku a nakresli si ji!
Až bude hotová, vyzvi svého sourozence, rodiče, prarodiče nebo kamaráda a hru si zahrejte.

https://www.youtube.com/watch?v=BvKYxGPN6TU


 




6. výzva… Domeček pro lesní tvory + bonusový úkol
Procházka po lese, sluníčko svítí a najednou...?
Ve výzvě č. 4 jsi dokázal, že příroda je plná malých i velkých tvorů a tvým úkolem nyní bude jim postavit krásný domeček
No a co je ten bonusový úkol...? Vše zjistíš ve videu

https://www.youtube.com/watch?v=RWIvb-RFtqI






 
7. výzva… Čokoládový termix
K jarním prázdninám neodmyslitelně patří nějaká sladká dobrota! Pojďme si společně uvařit pořádný čokoládový termix! Věřte nám, že po sněžení budete chtít ještě.
Recept zvládne uvařit každý. Malým dětem pomůže někdo starší, starší děti už to zvládnou určitě samy. A dospělí? Ti snad také
Vše co potřebujete vědět, najdete ve videu.

https://www.youtube.com/watch?v=Fn9kAV9Gf-M



 



8. výzva… Jméno z kamínků
Posbírejte malé, velké, šišaté, kulaté, barevné, šedivé kamínky a z nich poskládejte své jméno.
Nebo můžeš být kreativní a své jméno napsat z čehokoliv jiného. Fantazii se meze nekladou.


 




9. výzva… POŠŤÁK
Vezmi papír, tužku a pastelky a napiš originální dopis někomu blízkému (někdo z rodiny nebo kamarád). Můžeš nakreslit obrázek, napsat vzkaz... je to jen a jen na tobě.
Udělej si příjemnou procházku městem a dopis osobně doruč přímo do schránky adresáta.
No, a kdybys nevěděl komu napsat, neváhej napsat nám a můžeš donést dopis přímo do Astry, schránka je u hlavních dveří (Martinská čtvrť 1159, Frenštát p. R.)

https://www.youtube.com/watch?v=hiqkZAyBYv0






 
10. výzva… Vytvoř svůj outfit
Každý máme skříně přeplněné krásnými kousky, které teď není moc kam nosit a jaro je také často spojováno s jarní čistkou skříní
A my do jedné takové čistky zrovna pustíme
Najdi ve skříni nejzajímavější kus oblečení, slaď ho s dalšími módními kusy a předveď nám svůj nový jarní outfit. Samozřejmě ho nezapomeň doplnit o boty, účes a doplňky

https://www.youtube.com/watch?v=zauqi8T6d9s
 






11. výzva… Když mraky vypráví
Podívej se z okna ven, a pokud na obloze vidíš mraky, které neustále mění svůj tvar, pozici a krásně plynou, je ten správný čas začít.
Vyjdi ven, najdi si klidné místo, zadívej se na oblohu a jen tak pozoruj mraky, jejich velikost, tvar, pozoruj, jak plynou a neustále se mění. Ten fascinující pohled na mraky tě pohltí a ty začínáš naslouchat příběhu mraků
Zapisuj si, co vidíš a z toho vytvoř příběh, který nám následně můžeš poslat, abychom i my věděli, co tvé mraky vypráví


 




12. výzva… Mé oblíbené místo
Poslední, ale i tak krásný úkol.
Zajdi na své oblíbené místo. Je jedno, jestli je venku, uvnitř, daleko nebo blízko. Vyfoť si ho, klidně i u činnosti, kterou na daném místě rád/a děláš.






 
Všechny úkoly můžeš plnit sám pro sebe anebo se s námi můžeš o své zážitky podělit. Fotky svých výtvorů nám můžeš posílat na mail mikeskova@astrafren.cz
 
Už se na tvé vzkazy těšíme